VISITA A LES OBRES DEL NOU COL·LECTOR D’AIGÜES RESIDUALS

VISITA A LES OBRES DEL NOU COL·LECTOR D’AIGÜES RESIDUALS

Avui dimecres l’alcalde, Hèctor Ramos, ha rebut al president de la Diputació de Castelló, José Martí, i al diputat provincial de Cicle Integral de l’Aigua, Transició Energètica i Residus, Ignasi Garcia, que han visitat este matí les obres del Col·lector d’Aigües Residuals junt amb la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà. L’acte també ha comptat amb la presència del diputat provincial d’Acció contra el Despoblament i Desenvolupament Local, Santi Pérez, i el diputat autonòmic Silverio Tena.

La infraestructura, que ha comptat amb un pressupost de més de 2,6 milions d’euros, s’ha executat sota la direcció tècnica de l’organisme provincial, que ha redactat, adjudicat i executat el projecte, i podrà posar-se en funcionament a partir d’octubre. Dels 2,5 milions d’euros, 1,4 s’han invertit en terme municipal de Borriol i 1,2 en el de Castelló.

L’alcalde, Hèctor Ramos, ha remarcat que “es tracta d’un triomf de tot el poble, que junt a representants com Silverio Tena, han vist com estes obres no avançaven i que finalment han vist la llum en un temps récord gràcies a la col·laboració i coordinació entre la Conselleria, la Diputació i els ajuntaments de Borriol i Castelló”.

La canalització de les aigües des de Borriol fins a la depuradora de Castelló ha comptat amb un pressupost de 2,6 milions d’euros. La Conselleria aporta el 90 % del pressupost, assumint la Diputació el 10 % restant. Una vegada l’obra entre en funcionament, la institució provincial s’encarregarà  de la gestió de les dues estacions de bombament de Borriol, i quedarà després en mans de l’Ajuntament de Castelló el control de les estacions del seu terme municipal.

El col·lector d’aigües residuals és una canalització de més d’11 quilòmetres de longitud i aprofita l’orografia de la zona per derivar els abocaments del municipi de Borriol a la depuradora de la ciutat de Castelló després de recollir també les aigües de part d’ambdós termes municipals. Les canalitzacions actuals de la depuradora de Castelló, que està dotada amb prou capacitat per a acollir la totalitat del cabal d’aigües residuals, també gaudirà de millores en el seu sistema de recollida i bombeig en una segona fase del projecte que es preveu concloure a finals d’any.

+Info: https://www.facsa.com/colectorborriol/

Leave a reply