Casetes de pedra seca

Casetes de pedra seca

Un dels millors exponents del treball de la pedra seca al terme són les casetes de pedra seca i els corrals, encara que també trobem magnífics exponents d’aljubs, ribassos i altres tipus de construccions molt rellevants a nivell patrimonial.

Caseta de pedra seca de la Flora

Un dels millors exemples de conservació de casetes de pedra és la del Mas de la Flora. Es tracta d’una barraca aïllada entre bancals, de planta tendent a triangular, amb tram recte i un altre circular e la part posterior i muret annex a la façana a manera de llenyera. La porta s’estreny en la part superior i compta amb llinda. La seua orientació és NE.

Caseta de pedra de la flora 1

Caseta de pedra de la Flora 2

Sostre de la caseta
Sostre de la caseta de pedra
Caseta de pedra de les Ermites

Barraca realitzada en pedra en sec en origen amb falsa volta. Està aïllada entre bancals, de planta tendent a triangular, amb façana recta i posterior en corba oberta. Està remodelada i travada amb argamassa en la part de la porta i teulada. A l’interior hi ha tres cubiculums de mesures similars i en la base enfront de l’entrada hi ha una pedra amb una inscripció picada que posa 1887. La porta d’accés s’estreny en altura i consta de llinda. Orientació S.

Caseta Ermites 1

Caseta Ermites 2

Caseta de pedra del Barranc de Porcs

Xicoteta barraca realitzada en pedra en sec i falsa volta integrada en bancal. S’assenta sobre la roca mare. L’entrada s’estreny en altura i té llinda. La seua orientació és O.

Caseta barranc porcs 1

Caseta barranc porcs 2

Caseta de pedra de Carrasco

Barraca realitzada en pedra en sec en origen amb falsa volta. Està integrada entre bancals i és de planta circular. Està remodelada i travada amb argamassa en la part de la porta, teulada i interior, s’ha estret de l’obertura d’accés a uns 0,40 m d’ample per 1,10 m d’alt. En l’actualitat té porta de fusta i en origen, la porta d’accés s’estrenyia en altura i constava de llinda. A l’interior hi ha un banc i quatre suports de fusta per a possible altell. Orientació NO.

Caseta carrasco 1

Caseta carrasco 2

Caseta de pedra de la Costa dels Pins

Barraca realitzada en pedra en sec amb falsa volta i plant intern quadrat. Està integrada a un mur i és de planta triangular en l’exterior. La porta d’accés s’estreny lleugerament en altura i constava de llinda. A l’interior hi ha un penjador. Orientació ES.

Caseta costa dels pins

Caseta costa dels pins 2

Casetes de pedra de la Pererola

Caseta Pererola 1

Barraca realitzada amb la tècnica de pedra en sec i falsa volta de planta circular integrada en uns bancals. La porta d’accés s’estreny en la part superior i compta amb llinda. En el seu interior, a la dreta s’aprecia una xicoteta obertura a manera de finestra i a l’esquerra s’aprecia algun desplaçament de pedres. Orientació E.

Caseta Pererola 2

Barraca de xicotetes dimensions realitzada en pedra en sec i falsa volta. La façana és recta i està integrada amb la línia del bancal mentre que la part posterior és ovalada. La porta s’estreny lleugerament en la part superior i compta amb llinda. En la part interna s’aprecia una xicoteta ensulsiada. S’assenta parcialment sobre la roca mare. Orientació ES.

Croquis caseta Pererola 3