PROGRAMA JOVE OPORTUNITAT – JOOP

PROGRAMA JOVE OPORTUNITAT - JOOP

L’Ajuntament a través de la regidoria de Serveis Socials participa des del dimarts 13 de febrer en el programa Jove Oportunitat–JOOP. Es tractaa d’una iniciativa pilot promoguda des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) l’objecte del qual és la realització d’accions d’orientació -coaching- per a jóvens entre 16 i 24 anys que abandonen els estudis sense haver aconseguit ni una titulació de Batxillerat ni completar un Cicle Formatiu (FP) de Grau Mitjà.
Els tallers són finançats pel Fons Social Europeu-Iniciativa d’Ocupació Juvenil i comptaran amb pedagogs i monitors experts en el coaching de jóvens i adolescents.
El resultat que es pretén aconseguir amb el programa és afavorir que la persona jove participant realitze una reflexió integral sobre el seu projecte de vida, per a, a continuació, ser capaç de prendre una decisió, responsable i raonada, respecte al seu projecte professional, que implica la construcció d’un itinerari per a millorar la seua qualificació, conscient que només així podrà accedir a ocupacions de major qualitat i sostenibilitat en el temps. Es perseguix que els jóvens participants aconseguisquen prendre les regnes de la seua pròpia vida. L’èxit de la intervenció sobre ells és aconseguir la seua transformació en persones proactives, que són capaces d’arribar a una decisió, raonada i realista i, al mateix temps, motivant i entusiasta, sobre quin és el seu objectiu professional.
Els tallers que tindran una duració de 4 mesos, 5 dies a la setmana, comptaran amb sessions de coaching grupal i coaching personal, amb monitors, psicòlegs i pedagogs, i l’orientació laboral sobre les diferents famílies professionals. Abordaran diferents mòduls on treballaran el desenrotllament personal, desenrotllament social, la construcció d’un projecte professional per a acabar amb l’opció de la reentrada acadèmica amb l’objectiu que els participants que no tinguen l’ESO es puguen preparar la prova lliure d’accés a la formació professional de grau mitjà. Realitzaran eixides formatives de contingut sociocultural, assistint a esdeveniments culturals, practiques d’activitats esportives, descobriment del patrimoni cultural…
Visitaran un mínim de 20 “empreses d’acollida” en estades molt breus. L’objectiu d’estes visites és que adquirisca una visió global del mercat laboral, des de la que realitzar, de manera fundada, l’opció personal per una via professional determinada. Esta opció potser li confirmarà idees prèvies… però també és possible que siga el resultat del descobriment d’una nova passió per una professió en què no haguera pensat mai. Realitzaran dos convivències, cada una de dos dies complets, practicant un oci educatiu que utilitzarà la pedagogia del joc en un entorn obert i natural, on els participants se senten lliures de les pressions del seu context quotidià.

Més informació sobre el programa clicant ací.

Leave a reply