Cicloturisme

Borriol, aventura sobre dues rodes.

RUTA 1. El Rabosero i Vall d’Umbrí

Aquesta ruta en bicicleta és apta per dur-se a terme amb famílies i xiquets, ja que la seua pendent no és massa significativa. S’ix des del camí Fossar (Avinguda de Castelló) per buscar el camí del Rabosero, prop de la cooperativa de garrofes, fins a bifurcar-se amb el camí de les Ermites, on es pot apreciar la ramaderia de bous de lídia en un tram de la mateixa.
Una vegada passat el riu de Borriol, just a la meitat del polígon industrial riu Sec, es creua l’autovia per un túnel subterrani fins a arribar a la partida de Vall d’Umbrí, des d’on se seguirà per la via de servei fins a aplegar a la rotonda de l’Aranya i des d’ací es farà cap de nou a la vila de Borriol.


RUTA 2. Els dos Quartos

Es tracta de la ruta més llarga de BTT de tot el terme municipal de Borriol i, per tant, aconsellada per a gent molt preparada, atés que travessa molts desnivells i muntanyes amb pendents importants. Circumda pels dos Quartos del terme, seguint indrets de gran vàlua natural i patrimonial, com és el cas dels camins de les Mallades i la Costa dels Pins, on podem apreciar vestigis com els corrals antics que donen nom als indrets.
Així mateix, en el Quarto de Dalt, passa prop d’alguns masos de la Serra,; també d’indrets naturals de gran valor paisatgístic, com és el cas dels barrancs de Cominells, Codina, Fondo i les Ermites, així com formacions muntanyoses com el Tossal Roig.


RUTA 3. Les Mallades i el Ribàs Llarg

A través d’aquesta ruta podem visitar els principals llocs naturals i culturals del Quarto de Baix, on cal destacar les vistes dels corrals de Turment i de l’Estanquer, entre d’altres, que donen nom a la partida de les Mallades. Un dels principals atractius és fer una parada a la cova de les Ferreries, que va ser una mina de ferro en altres temps.
La tornada a Borriol es du a terme a partir dels nuclis de poblament de la Pedrera i el Mas de Gaetà, fins aplegar al camí del Ribàs Llarg, un dels més llargs del terme municipal, enmig d’una zona agrícola de gran rellevància amb cultius de tarongerars, alvocats i altres fruiters.


RUTA 4. EI Quarto de Dalt

Aquesta ruta s’endinsa també en els termes municipals de Vilafamés i la Pobla Tornesa, i discorre totalment pel Quarto de Dalt. Un dels principals espais que circumda és el cim de la Penya, el sostre del terme municipal de Borriol, amb un punt geodèsic a 726 m sobre el nivell del mar. També es visiten de prop els principals masos de la Serra i la font de Sant Martí.
Ja en la zona de la Vall, la ruta discorre durant un tram per l’antic camí Vello Via Augusta, i una vegada es travessa a la part oriental del terme, es recorre el Tossal Roig i el barranc de la Mola fins aplegar als Xops ia l’Assut de l’Horta d’Amunt.


Ajuntament de Borriol membre del club Castellón Cycling
CASTELLÓN CYCLING