CREACIÓ DE LA COMUNITAT ENERGÈTICA

CREACIÓ DE LA COMUNITAT ENERGÈTICA
Impulsem la creació d'una comunitat energètica a la localitat, amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica i fomentar l'ús d'energies netes. Està previst que la instal·lació de plaques solars s'ubique sobre la coberta del Poliesportiu Municipal.
Aquest projecte se suma a la mesura de bonificar l'IBI per als habitatges que instal·len plaques solars.
Quan el procés administratiu de constitució i registre de la comunitat energètica estiga resolt s'informarà a les persones interessades de la possibilitat d'associar-s'hi.

Més de 50 persones han assistit a les dues jornades de caràcter informatiu realitzades les darreres setmanes, dinamitzades per l'equip de Sapiens Energia, per explicar les característiques d'una comunitat energètica, quines són les alternatives per constituir-les, com es prendran les decisions. A més, una dotzena de veïns i veïnes del poble han demanat cita al Servei d'Informació Individual, on van poder resoldre els seus dubtes sobre la comunitat energètica, l'autoconsum col·lectiu, o com seria la factura elèctrica a partir d'integrar-se a la comunitat energètica.
Per a l'alcalde, Hèctor Ramos, «amb aquest projecte de creació de la comunitat energètica, l'Ajuntament de Borriol se suma a la transformació del model energètic, facilitant a la ciutadania l'accés a una energia més neta i més econòmica. Destaquem l'impacte social, econòmic i mediambiental de les comunitats energètiques, que posen la ciutadania al centre de la presa de decisions sobre l'ús de l'energia, per això serà un model més democràtic i just. Amb l'impuls de l'Ajuntament i el compromís del veïnat, les comunitats energètiques s'estan convertint en el motor del canvi de model».