L’AJUNTAMENT IMPULSA UNA COMUNITAT ENERGÈTICA

L'AJUNTAMENT IMPULSA UNA COMUNITAT ENERGÈTICA

S’han programat dues jornades informatives i un dia d’atenció personalitzada per a informar i resoldre dubtes sobre les comunitats energètiques.

Impulsem la creació d’una comunitat energètica en la localitat, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i fomentar l’ús d’energies netes.

Aquest projecte se suma a una mesura que entrarà en vigor pròximament, ja aprovada en ple, de bonificar l’IBI per als habitatges que instal·len plaques solars.

Per a informar veïns i veïnes s’han programat diverses jornades, que tindran lloc en Sala d’Exposicions l’Hortet. L’equip de dinamitzadors de Sapiens Energia guiarà aquestes sessions i respondrà els dubtes i consultes, en les dates següents:

Jornada de presentació: el dimarts 31 de gener de 2023, a les 19:30 h. S’explicarà què són les comunitats energètiques, com funcionen, per què aquest model permet estalviar en la factura de la llum, els beneficis per al medi ambient…

Jornada de creació i formació: el dimarts 7 de febrer de 2023, a les 19:30 h. Es parlarà i s’explicaran les característiques d’una comunitat energètica, quines són les alternatives per a la seua constitució, com es prendran les decisions… En aquesta sessió podran començar a inscriure’s per a formar part de l’òrgan de representació de la comunitat energètica.

Servei d’informació individual: el dimarts 14 de febrer de 2023 l’equip de Sapiens Energia resoldrà les preguntes sobre la comunitat energètica, autoconsum, o la factura elèctrica. Aquest servei estarà obert de 9:00 a 14:00 h. i de 16:00 a 19:00 h. Les persones interessades han de sol·licitar cita a través de l’enllaç https://calendly.com/cesapiens/borriol o el telèfon 960 992 777.

Amb aquest projecte de creació de la comunitat energètica l’Ajuntament de Borriol se suma a la transformació del model energètic, facilitant a la ciutadania l’accés a una energia més neta i més econòmica. A destacar l’impacte social, econòmic i mediambiental de les comunitats energètiques, que posen a la ciutadania en el centre de la presa de decisions sobre l’ús de l’energia, per la qual cosa serà un model més democràtic i just. Amb l’impuls de l’Ajuntament i el compromís del veïnat les comunitats energètiques s’estan convertint en el motor del canvi de model.