AGENDA D’IGUALTAT 2022

AGENDA D'IGUALTAT 2022

Agenda d’Igualtat de Borriol

Promoció de la igualtat i prevenció de les violències contra les dones

2n trimestre de 2022

Programa finançat amb el fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere (Ministeri d’Igualtat, Govern d’Espanya), organitzat per l’Ajuntament de Borriol (Regidoria de Benestar social en coordinació amb altres departaments), coordinat per aquest i Transversal Coop. V. i que compta amb la col·laboració de la Fundació Isonomia — Universitat Jaume I.

Programació:

 Activitat #1  Introducció i sensibilització sobre Punts Violeta en la SES Borriol 

Es realitzaran quatre tallers introductoris sobre Punts Violeta: què són, quines són les seues funcions i qui les porta a terme, dirigits a l’alumnat de 1r d’ESO de la SES Borriol. Aquesta activitat s’emmarca dins d’un projecte més extens de creació d’un Punt Violeta en el si de l’institut. 

Públic: alumnat de 1r d’ESO de la SES Borriol

Lloc: SES Borriol

Dies: 31 de març i 5 d’abril

A càrrec de: El Telar

 Activitat #2  Teatre Fòrum “Per què a mi?” sobre ciberassetjament 

S’abordaran altres temes com la suplantació d’identitat en xarxes socials, la sextorció, el sexpreading i les votacions vexatòries (a càrrec de Teatre de Caixó).

Públic: alumnat de 2n, 3r i 4t d’ESO de la SES Borriol

Lloc: SES Borriol

Dies: 12 i 13 d’abril

A càrrec de: Teatre de Caixó

 Activitat #3  Ruta sensorial nocturna per Borriol de detecció de punts insegurs 

La finalitat d’aquesta ruta per Borriol és la identificació d’espais insegurs per a les dones de totes les edats, generant mapes de percepció de la inseguretat que visibilitzen les seues experiències i les seues necessitats a l’hora d’utilitzar els espais públics.

Públic destinatari: tota la població de Borriol

Lloc: Eixida des de la plaça de la Font

Dia i hora: 20 d’abril a les 20h

A càrrec de: Transversal Coop.V.

 Activitat #4  Taller “Mirant l’educació des dels feminismes. Canviant la mirada per a acollir la diversitat”  

En aquest taller crearem estratègies per a construir espais coeducatius i més inclusius, partint d’un mapa dels eixos de desigualtat estructural.

Públic destinatari: professorat de la SES Borriol

A càrrec de: l’Argila

 Activitat #5  Formació “Coeducar en casa” 

Aquesta formació posa el focus en l’àmbit familiar i té com a finalitat el coneixement i adquisició d’eines i recursos per tal d’acompanyar el procés de desenvolupament en les diferents etapes.

Públic: mares, pares i tutores legals de l’alumnat del CEIP l’Hereu i de la SES Borriol (AMPES)

Lloc i horari: per determinar

A càrrec de: Milers de Tallers

 Activitat #6  Taller “Coeducar en la primera infància.  El paper de les famílies” 

Un taller pràctic per a aprendre a coeducar en família impulsat des de la Fundació Isonomia — UJI en col·laboració amb Serveis Socials i el Centre de Salut de Borriol.

Públic: famílies gestants/adoptants que esperen o tenen nadons de fins a 4 anys

Lloc: sala d’actes de l’ajuntament

Dia i hora: dimecres 27 d’abril a les 17:30

A càrrec de: Anna Sales Boix, experta en coeducació

 Activitat #7  Campanya de sensibilització a les xarxes socials de l’Ajuntament de Borriol 

Públic: tota la població de Borriol

A càrrec de: Transversal Coop.V.

 Activitat #8  Taller de sensibilització sobre violències contra les dones des d’una mirada feminista i interseccional, posant el focus en les dones migrants i la Llei d’estrangeria 

Al llarg de les tres sessions de què consta aquest taller sorgiran temes com la violència institucional, la desprotecció de les dones migrants a causa de la llei d’estrangeria, judicis de valor que es realitzen sobre aquestes dones en situació vulnerable, la concepció errònia de que una persona és vulnerable, front a la realitat de que és el sistema qui la fa vulnerable, etc.

Públic: Policia Local i Guàrdia Civil de Borriol

A càrrec de: Alba Donaire de JoveSòlides

 Activitat #9  Taller de sensibilització sobre violència de gènere i primera atenció a les víctimes de violència de gènere i masclista a través de testimonis reals 

Al llarg de les tres sessions de què consta aquest taller sorgiran temes com la violència institucional, la desprotecció de les dones migrants a causa de la llei d’estrangeria, judicis de valor que es realitzen sobre aquestes dones en situació vulnerable, la concepció errònia que una persona és vulnerable, enfront de la realitat que és el sistema qui la fa vulnerable, etc.

Públic: Policia Local i Guàrdia Civil de Borriol

A càrrec de: Cintia Tano y Adela Moliner Sánchez

 Activitat #10  Taller per enfortir el teixit associatiu feminista a Borriol: la força de la col·laboració i del treball en xarxa 

Amb aquest taller es pretén visibilitzar la importància de l’associacionisme com a espai d’empoderament de dones i reivindicació dels nostres drets. Es realitzarà a través d’una activitat participativa interessant i motivadora, on mostrar el potencial i la força de la col·laboració i del treball en xarxa.

Públic: dones de Borriol (grup no mixt)

Lloc: Edifici multifuncional

Dies i horari: 28 d’abril i 5 de maig, de 18:30h a 21h

A càrrec de: Transversal Coop.V.

Inscripcions: a http://bit.ly/tcvgborriol22 fins dos dies abans de l’inici; admissió per ordre d’inscripció fins a esgotar places.

 Activitat #11  Taller d’autodefensa feminista 

Aquest taller té un triple vessant, aprendre a detectar les agressions masclistes, mostrar i assajar tècniques i físiques per a defensar-se d’elles i en tercer lloc, legitimar el dret a defensar-se. El problema de la violència de gènere ens pot afectar a totes, per la qual cosa totes les experiències i veus sumen valor a aquesta experiència formativa transversal.

Públic: dones a partir de 18 anys de la població de Borriol (grup no mixt)

Lloc: Poliesportiu Municipal

Dies i horari: 16, 23, 30 de maig i 6 de juny, 17h a 19h

A càrrec de: Dones al Front i Menstopia

Inscripcions: a http://bit.ly/tcvgborriol22 fins dos dies abans de l’inici; admissió per ordre d’inscripció fins a esgotar places.

Leave a reply