FESTES DE SANT VICENT 2022

FESTES DE SANT VICENT 2022

Després de dos anys enguany podrem gaudir de les Festes de Sant Vicent que començaran el divendres 22 d’abril. Seran 4 dies intensos carregats amb actes molts variats perquè els puguem gaudir amb les nostres amics i familiars.

A partir de dimarts 19 d’abril i fins a dimecres vos podreu apuntar a les Paelles per la taula (fiança de 100 €), la llenya, l’arròs i el vi.

Aquest any sí!!! El poble de Borriol gaudirà els pròxims dies del 22 al 25 d’abril les tant esperades Festes en honor a Sant Vicent. Després de dos anys sense poder gaudir de festes al carrer, aquest any l’Ajuntament de Borriol ha preparat un programa on tot el veïnat i públic que ens visite podrà gaudir, replet d’activitats festives, tant culturals, esportives i com no les tradicionals.

Comencem el divendres amb un emotiu acte d’inauguració del panell ceràmic de Sant Vicent Ferrer que es troba a la façana de l’ermita, després de la recent restauració de la peça que estava trencada, per l’artista Josep Lluís Estanislao. Continuarem amb un gran espectacle de Xarxa Teatre a la plaça de Font i tot seguit podrem visitar l’exposició de fotografia taurina que han preparat des de l’Associació Círculo Taurino de Borriol a la seva seu.

El dissabte tindrà lloc la VI Volta Popular amb Gos a la Joquera organitzada pel Club de Caça La Muntanya, 5a prova de la Lliga Canicros Castelló. Paral·lelament es realitzaran curses i tallers per als més menuts. A la plaça de la Torre l’Associació Coca Fullà recollirà les coques fullades per al concurs del que es lliuraran els premis a la vesprada. A migdia la pirotècnia Martí ens emocionarà amb la mascletà, tant esperada per tots. I al llarg de tota la vesprada l’Associació Cuca Manyo ens han preparat tot un seguit d’actes taurins que conclouran a la nit amb l’embolada de dos bous.

El diumenge, un dels dies més esperats i desitjats pels borriolencs, gaudirem del Certamen de Paelles, on tot el poble ix al carrer per tal de compartir un dia de germanor i de festa, amb la discoteca mòbil després de dinar que ens farà moure el cos. Per continuar amb les tradicions el Club de Pilota Valenciana de Borriol ens ha preparat la partida de pilota al Trinquet Municipal i conclourem el dia amb el Cant Valencià gràcies a la col·laboració de la Colla de dolçainers i tabaleters de Borriol.

El dilluns serà el gran dia, celebrarem la festivitat de en honor a Sant Vicent i tot el poble en romeria anirem a l’ermitori a retre homenatge al nostre Sant. Enguany recuperarem la tradició de donar un detall a totes les persones que ens acompanyen en la romeria. Allí es muntaran les tradicionals paradetes amb tot tipus de productes. En tornar la romeria al poble a la plaça del Pou en esperarà la mascletà. Per la vesprada La Unió Musical Lira Borriolenca ens farà gaudir del concert que ens han preparat gràcies als grans músics que formen part. I per finalitzar els actes el Club de Colombicultura L’Estrella ha preparat el concurs de coloms que ja és tota una tradició.

Des de la Regidoria de Festes convidem a tot el veïnat de Borriol i a tots els visitants que vinguen al nostre poble a gaudir de les festes que hem preparat amb tanta il·lusió, apel·lem a la responsabilitat i el civisme, però el més important és que la gent participe en tots els actes, que xalen molt de les festes, que tots esperàvem com es diu al nostre poble, «en candeleta».

Bones Festes i Visca Sant Vicent!!

Artxius:

Leave a reply