L’AVENTURA DE SER JOVE A BORRIOL

L'AVENTURA DE SER JOVE A BORRIOL

L’alumnat la SES Borriol ha gaudit en el Dia de l’esport d’un matí d’esport, ball i activitats aquàtiques al riu i a la plaça de La Font.

El 6 d’abril s’ha celebrat en la Comunitat Valenciana el Dia de l’Esport que promociona la Fundació Trinidad Alfonso. L’institut del municipi de Borriol, la SES Borriol ha volgut sumar-se a la proposta junt amb el suport de les regidories de Joventut i Esport de l’Ajuntament. Les activitats programades a iniciativa del centre educatiu en coordinació amb Xarxa Jove Borriol, que s’han realitzat en diversos espais del poble, han inclòs xarrades sobre nutrició i esport, pràctica d’esports inclusius i ball urbà, rocòdrom, escalada natural i ràpel, tir amb arc, slackline i rocoarbre amb tirolina. Però l’activitat que més ha cridat l’atenció és la de Big sup, un esport que consisteix a remar en grup drets sobre una gran planxa de surf, què s’ha realitzat al riu de Borriol, què després d’aquests darrers dies de pluja havia vist créixer el seu cabdal. Tot allò per a gaudir i celebrar l’esport i la vida saludable.

L’objectiu d’aquest tipus d’iniciatives i del desenvolupament de polítiques juvenils és fer de Borriol un poble per a viure’l, per a expressar-se i per a participar a qualsevol edat. La regidoria de Joventut té la voluntat de desenvolupar actuacions destinades a impulsar o reforçar iniciatives encarades al foment d’aquest paper actiu de les persones joves en la societat, per això el Dia de l’esport s’ha volgut viure Borriol a peu de carrer amb la joventut.

El treball de municipalització de les polítiques integrals de joventut, aprovat pel Consell Rector de l’IVAJ, convergeix en l’Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ) que respon a la necessitat de dotar de proximitat i ànima a una política de joventut. És per això, que dijous passat, 31 de març, es va aprovar per unanimitat en el ple del municipi el Pla de Joventut de Borriol 2022-2025.

Aquest pla constitueix l’instrument fonamental d’actuació de l’Ajuntament de Borriol que situa l’adolescent i el jove en el centre per tal de garantir els drets de les persones joves, planificar estratègicament línies d’intervenció i accions per impulsar, coordinar, desenvolupar i implementar les polítiques municipals de joventut. En el document es desenvolupen 72 mesures: 23 en autonomia juvenil, 17 en oci, lleure i cultura, 6 en salut i benestar emocional, 12 en transformació social, 14 en els eixos transversals de sostenibilitat, informació i comunicació. Totes les mesures tenen la consideració de ser transversals i complementàries amb els departaments implicats. Aquestes mesures sorgeixen del treball de participació realitzat amb joves i agents clau, a través de les més de 360 enquestes de joves i les sessions de fòrum jove, i un treball coordinat amb la Xarxa Jove de l’IVAJ, a través del Pla concertat de municipalització de les polítiques integrals de joventut. El pla preveu la implementació de programes de joventut, una vegada aprovat el Pla Jove territorial, com els d’Educació en la participació, Oci educatiu, Informació juvenil, Voluntariat, Educació en valors i Carnet Jove.

La jornada del Dia de l’esport ha finalitzat amb la participació de tot l’alumnat i tot el professorat del centre de la cançó Jerusalema, què ha generat molta expectació entre el veïnat del poble que s’ha apropat a la plaça de la Font per compartir amb la joventut la cloenda.

Leave a reply