AVUI COMENÇA LES I JORNADES D’INFÀNCIA I PARTICIPACIÓ DE BORRIOL

AVUI COMENÇA LES I JORNADES D'INFÀNCIA I PARTICIPACIÓ DE BORRIOL

Una proposta d’activitats infantils per celebrar els Drets de la Infància i l’Adolescència i fomentar la seua participació

A partir d’avui dijous celebrem del 9 al 12 de desembre les I Jornades d’Infància i Participació de Borriol, que van estar ajornades el passat mes de novembre a causa de la situació sanitària que afectava el municipi. Amb aquesta programació d’activitats impulsada des de l’Ajuntament amb la col·laboració del CEIP L’Hereu, Xarxa Jove Borriol, Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló, Ilewasi, Escola Valenciana i altres entitats col·laboradores, Borriol vol celebrar la Declaració dels Drets del Xiquet i de la Xiqueta, proclamada amb la finalitat que totes les xiquetes i xiquets del món pogueren tenir una infància feliç i gaudir, en el seu propi benefici i en bé de la societat, dels drets i llibertats que en ella s’enuncien. El municipi pretén promoure i incentivar així els drets de la infància i l’adolescència i la seua participació activa en la societat com a membres de ple dret. És per això que s’està treballant per desenvolupar accions dirigides a sensibilitzar sobre els drets de la infància i l’adolescència, potenciar el benestar infantil i el seu desenvolupament personal, i fomentar la cultura de la diversitat, del respecte, la responsabilitat i l’empatia.

Mitjançant el Projecte Infància i Participació, en què ha participat l’alumnat del CEIP L’Hereu els darrers mesos, s’han fet valdre durant diverses sessions a l’aula els Drets de la Infància i s’ha reivindicat el dret a la participació dels xiquets i les xiquetes de Borriol. Com a mostra del resultat s’inaugurarà una exposició amb dibuixos de l’alumnat el dia 9 de desembre a la plaça de la Torre, que estarà fins al dia 12. La vesprada del divendres 10 hi haurà a la plaça de la Font una activitat de literatura infantil i una primera sessió de la iniciativa participativa que té com a finalitat mapejar els camins segurs de casa a l’escola freqüentats per les xiquetes i els xiquets del poble. Un mapeig que continuarà el dissabte al matí durant la Festa de la Infància i la participació, on també hi haurà activitats d’animació, conta-contes Filopaz, contes i llegendes, paradetes amb informació i activitats, visites a l’exposició, etc. Les jornades conclouran amb dues sessions gratuïtes de cinema en valencià el diumenge al matí i de vesprada realitzades en col·laboració amb Escola Valenciana.

Artxius:

Leave a reply