BORRIOL LLANÇA LA CAMPANYA “BORRIOL, VILA DE BENESTAR ANIMAL”

BORRIOL LLANÇA LA CAMPANYA “BORRIOL, VILA DE BENESTAR ANIMAL”

L’Ajuntament de Borriol ha llançat una nova campanya de conscienciació sobre la recollida i neteja de defecacions i orines dirigida als amos de gossos. «Borriol, vila de benestar animal» és el missatge que es llança en les botelles de plàstic que es lliuraran gratuïtament a les persones que hagen inscrit les seues mascotes en el cens de gossos municipal de Borriol, i que serviran per conscienciar els amos d’aquestes mascotes per fer un bon ús de les zones d’esplai caní de la localitat, així com de la resta de llocs públics i privats.

 

La campanya, realitzada per la Regidoria de Policia i Benestar Animal, pretén normalitzar aquesta pràctica de neteja entre tot el veïnat, per a la qual cosa cal tindre en compte la correcta utilització, com indica el regidor de l’àrea, Josep Cristià Linares: «Cal omplir la botella amb una mescla d’aigua i vinagre blanc i abocar el contingut de la botella directament sobre l’orina i les restes de miccions de les nostres mascotes».

 

L’obligació de recollir els excrements dels animals en la via pública és una cosa regulada per l’ordenança de convivència ciutadana de l’Ajuntament de Borriol, i aquesta campanya municipal pretén que els amos de gossos es responsabilitzen d’higienitzar l’orina dels gossos, perquè aquesta és altament corrosiva i destrossa fanals, senyals i parets, a més afecta a les plantes, arbres i gespa, cremant aquests espais. Així mateix, des de la regidoria es recomana triar embornals o boteres perquè facen pis les mascotes. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Borriol, pretén aconseguir una major higiene als carrers del municipi.

Leave a reply