BORRIOL ACULL LA JORNADA VICENTINA ‘SANT VICENT FERRER, ORADOR I TAUMATURG’

BORRIOL ACULL LA JORNADA VICENTINA 'SANT VICENT FERRER, ORADOR I TAUMATURG'

El dissabte 30 de novembre Borriol celebra la Jornada Vicentina ‘Sant Vicent Ferrer, orador i taumaturg’ organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua des de les 10.00 hores fins a les 14.00. Coincidint amb l’any jubilar vicentí, que commemora el sisé centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, es convida als assistents a conéixer diferents aspectes de la vida i trajectòria del dominic valencià a través de xarrades d’experts, la presentació d’un còmic infantil i altres activitats relacionades amb el pas del sant pel nostre municipi.

PROGRAMA

9.45 h. Inauguració de la jornada amb les intervencions de l’alcalde, Hèctor Ramos, i del vicepresident de l’AVL, Joan Rafael Ramos, al saló d’actes de l’ajuntament.

10.00 h. Obertura de l’exposició «Sant Vicent Ferrer, un valencià universal», ubicada a l’església de Sant Bartomeu.

10.00-10.45 h. Xarrada a càrrec d’Andreu Beltran (UJI): «El romancer vicentí de Carles Salvador», al saló d’actes de l’ajuntament.

10.45 h. Xarrada a càrrec d’Albert Toldrà (UV): «El més enllà medieval en els sermons de sant Vicent», al saló d’actes de l’ajuntament.

Descans

12.00-12:45 h. Xarrada a càrrec d’Henri Bouché (UNED): «Sant Vicent Ferrer, orador i taumaturg», al saló d’actes de l’ajuntament.

12.45-13:30 h. Xarrada a càrrec de Pilar Valor (Cardenal Herrera -CEU): «La dona en els sermons vicentins», al saló d’actes de l’ajuntament.

13.30-14.00 h. Xarrada a càrrec d’Honorat Ros (AVL): «Sant Vicent Ferrer, context històric i cronologia a través del còmic», al saló d’actes de l’ajuntament. Lliurament del còmic ‘Sant Vicent Ferrer, un valencià universal’ a tots els assistents.

Artxiu:

 

Leave a reply