I JORNADES DE PEDRA SECA DE BORRIOL

I JORNADES DE PEDRA SECA DE BORRIOL

L’Associació Cultural Amics del Patrimoni de Borriol organitzarà al llarg dels dies 9, 10 i 11 de novembre les I Jornades de Pedra Seca de Borriol. L’admissió es farà per rigorós ordre d’inscripció al present formulari, fins arribar a les 20 places: https://goo.gl/forms/iNgcQD0GHnYMG4lv2

El programa d’activitats serà el següent:

DIVENDRES. 9 de novembre (Sala d’Actes de l’Ajuntament de Borriol)
18:00 Xarrada sobre “La pedra seca a Borriol: tipus constructius i peculiaritats”, a càrrec d’Ignasi Falomir.
19:00 Xarrada sobre la tècnica constructiva de la pedra seca, a càrrec d’Ivana Ponsoda.
20:30 Inauguració de l’exposició “Dibuixant un territori: Miguel García Lisón. 1941-2004”, patrocinada per la Mancomunitat Taula del Sénia i la Fundació Rei Jaume I.

DISSABTE. 10 de novembre (Ermita de Sant Vicent de Borriol)
9:00-13:00 Taller pràctic de construcció de pedra seca al passeig de l’ermita de Sant Vicent, dirigit per l’arquitecta Ivana Ponsoda.

DIUMENGE. 11 de novembre (Barrancs de Cominells i del Fontanar)
8:30 Eixida des de la Plaça de la Font per a dur a terme la visita guiada als barrancs de Cominells i del Fontanar per conéixer algunes construccions rellevants de pedra seca: abancalaments, orons, casetes de volta, entre d’altres, a càrrec d’Ignasi Falomir i Joan Palmer.
14:00 Dinar de cloenda i homenatge als paredadors borriolencs. El preu aproximat del dinar serà de 15 euros i correrà a càrrec de cadascú dels participants.

*NOTA: Les xarrades i l’exposició del divendres dia 9 de novembre són obertes per al públic en general, a l’igual que la visita guiada del diumenge 11 de novembre. La inscripció i el pagament dels 10 euros serà per a aquelles persones que s’apunten a totes les activitats i, de manera particular, al taller pràctic del dissabte. Es lliurarà un certificat d’assistència als participants de les Jornades.

Leave a reply