TERTÚLIA AL VOLTANT DE ‘DE SUKEI A NAIMA’ DE GEMMA MIRALLES

TERTÚLIA AL VOLTANT DE 'DE SUKEI A NAIMA' DE GEMMA MIRALLES

El pròxim divendres, 21 de setembre, tindrà lloc la tertúlia al voltant de l’obra ‘De Sukei a Naima’ de l’autora Gemma Miralles, a partir de les 19.00 hores al Museu d’Història de Borriol (MUHBO). La mateixa està organitzada pel Club de Lectura de Borriol i el MUHBO, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Borriol.

Informació sobre l’obra: 

‘De Sukei a Naima’ té com a referència l’expulsió dels moriscos de 1609 viscuda a través dels ulls d’una família i més en concret de Sukei i de la seua filla Naima, que representen dos visions diferents del problema dels desplaçats i expulsats dels seus països, un fet que està ara de molta actualitat. (https://pagina66.com/art/113511/gemma-miralles-presenta-el-seu-llibre-d…-)

En l’obra es tracta la pèrdua, a través de les prohibicions i persecucions, de la identitat i la cultura del poble morisc. El patiment d’una societat sotmesa que lluita per preservar la seua religió i costums. Mitjançant tres generacions es veurà l’evolució de la repressió, abans i després de l’expulsió. Les protagonistes (tres dones) patiran l’abandó amb diferents cares i hauran d’enfrontar-se a la lleialtat vers la família i la seua fe. Tres moments de decisions transcendents, que marcaran la resta de les seues vides.

Tot i que De Sukei a Naima pren com a referència l’episodi històric de l’expulsió dels moriscos el 1609, l’obra aborda diversos temes d’absoluta actualitat. A través de tres generacions d’una mateixa família, que es debat entre fugir i així conservar les arrels o bé integrar-se i mantenir la família unida, transitarem per les terribles conseqüències i la injustícia que provoca la intolerància. Dues dones, Sukei i la filla Naima, representen dues opcions diferents per a donar veu al problema dels desplaçats i expulsats dels seus països, al desarrelament, a la integració dels immigrants… per a defendre finalment, la vida sense odi.

Amb la seua obra de teatre ‘De Sukei a Naima’, Gemma Miralles va meréixer el Premi Literari Ciutat de València 2016 Eduard Escalante de Teatre.

 

Informació proporcionada pel Club de Lectura de Borriol.

Leave a reply