MANIFEST DE LA CONCENTRACIÓ SILENCIOSA EN REBUIG A L’ASSASSINAT MASCLISTA A BORRIOL

MANIFEST DE LA CONCENTRACIÓ SILENCIOSA EN REBUIG A L'ASSASSINAT MASCLISTA A BORRIOL

Des de l’Ajuntament volem agrair la presència de totes les veïnes i els veïns que van acudir a la Plaça de la Font per mostrar el seu rebuig a l’assassinat masclista ocorregut al nostre poble. Gràcies per dir totes i tots a una NO a la violència masclista.

A continuació podeu llegir el manifest que va llegir l’alcalde, Silverio Tena:

Hui és un dels dies més durs, des que sóc alcalde de Borriol, en haver-se confirmat ahir l’assassinat masclista de la nostra veïna Eva Bou, en un inici de setmana tràgic amb tres dones assassinades a l’estat espanyol, 33 amb el que portem de 2018. Però, també és un dia d’unitat de tota la societat valenciana per mostrar la nostra solidaritat i afecte a l’entorn de d’Eva Bou; i el nostre rebuig a l’agressor.

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la pitjor conseqüència de la desigualtat i la discriminació que viuen les dones en una societat patriarcal. El pitjor conflicte polític i social del segle XXI com recull el Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista signat per totes les forces polítiques, Universitats, Administracions, sindicats i empresariat, entitats de dones i feministes, cossos de seguretat, poder judicial i mitjans de comunicació. Un acord col·lectiu que ens interpel·la a totes i tots a lluitar contra la violència masclista.

Per això, hui ens concentrem ací, en senyal de condemna i rebuig al masclisme que no cap en la nostra societat. Però, sobretot, per dir a totes les dones que no és un tema individual, domèstic ni privat sinó que és una qüestió col·lectiva, política i pública on totes i tots hem d’alçar la veu, hem de dir prou, hem de denunciar i transformar la realitat per aconseguir una societat lliure i segura, una societat igualitària, una societat més justa, on cap home es crega amb la llibertat d’assassinar a una dona. Unitat d’acció, i més mitjans, per a combatre el terrorisme masclista i tota violència cap a les dones.

A més, informar-vos que l’Ajuntament ha decretat 2 dies de dol, durant els que es suspendran els actes públics i les banderes romandran baixades en senyal de dol i de respecte a la nostra veïna.

Imatges de El Mundo Castellón al Día (http://www.elmundo.es/album/comunidad-valenciana/castellon/2018/09/11/5…)

Leave a reply