II JORNADES D’ART RUPESTRE A BORRIOL

II JORNADES D'ART RUPESTRE A BORRIOL

Les II Jornades d’Art Rupestre a Borriol tindran lloc el divendres, 14 de setembre, i el diumenge, 16 de setembre. Aquestes jornades se centren en les pintures de la Joquera, sota el lema ‘Les pintures de la Joquera, 20 anys de patrimoni de la humanitat’.

Les jornades s’iniciaran amb una xarrada el divendres 14 de setembre organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament. ‘Les darreres intervencions en les pintures de la Joquera’ és el títol de la conferència a càrrec del Dr. Rafael Martínez Valle, membre de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+I). La mateixa tindrà lloc a les 19.30 hores a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Borriol.

El diumenge 16 de setembre les jornades continuen amb una excursió. Una visita guiada a les pintures de la Joquera, a càrrec dels arqueòlegs Pablo Garcia i Joan Palmer. Totes aquelles persones interessades en aquesta activitat hauran d’estar a les 09.00 h a la Plaça de la Font.

Per últim, també el diumenge, l’Agenda Cultural i Esportiva organitza una activitat per als més xicotets. Es tracta del taller ‘L’Art Rupestre a Borriol’. S’impartirà al Museu d’Història de Borriol, des de les 12.00 hores. Al taller, les xiquetes i els xiquets experimentaran amb materials per tal de respondre algunes respostes al voltant del com i per què de les pintures rupestres. A més a més, aprendran sobre els primers pobladors de Borriol i la seua petjada en forma de dibuixos.

Leave a reply