CONCERT DE MÚSICA D’ORGUE: AUGUSTO BELAU

CONCERT DE MÚSICA D'ORGUE: AUGUSTO BELAU

El diumenge 19 d’agost a les 19.00 hores tindrà lloc un concert de música d’orgue a l’església de Sant Bartomeu de Borriol.

L’organista serà Augusto Belau; el qual ha rebut classes magistrals d’importants organistes nacionals i internacionals, M.Torrent, I. Elizondo, G.Salvatori i el professor Pierandrea Gusselle (Venècia), C.M. Barile i Juan María Pedrer en els Cursos d’orgue de Guadix, així com Master Class amb el Prof. dr. Felician Rosca i Jacques van Oormerssen entre uns altres.

En 2011 participa en el Festival Internacional de Noja SIANOJA (Santander) i  en concerts per a la Diputació de Valladolid dins dels cursos per a organistes litúrgics dels quals posseeix la titulació bàsica i avançada que concedeix la Conferència Episcopal Espanyola conjuntament amb la Universitat Pontifícia de Comillas.

És organista de la Concatedral de Castelló i des de 2014 és organista i director del Cor Polifònic d’Escombrar-vos de la Confraria de la Verge del Lledó patrona de Castelló i dirigeix els cicles de concerts per a orgue de la Real Confraria del Lledó de Castelló. Realitza els concerts de la Institució Seo Sogorb en la Catedral en el seu nou orgue C. Álvarez així com la conservació tècnica d’aquest instrument.

Participa activament en la col·laboració per al sufragi de l’engegada d’un orgue Cavaillé-Coll a Sevilla amb la realització de concerts a benefici d’aquesta obra i és convidat amb regularitat al Cicle Internacional de Meditacions a Sevilla. Participa en 2014 com a solista en el Cicle de les Cinc Viles organitzat per la Diputació de Saragossa. Actua el juliol de 2015 en la IX edicione di Concerti Estivi en Campobasso (Itàlia).

Participa en el Festival Internacional d’orgue Timorguelfest 2016 (Romania) així com en 2016 i 2017 en el Cicle de Música i Litúrgia en el Orgue Monumental Cabanilles de la Companyia de València i participa com a solista en el XXXIII Cicle de música Internacional de Morella i en “Els orgues de ponent i Pirineus” com recentment en el Cicle Internacional de Menorca “menorgue2017” i és director artístic del Cicle Internacional d’Orgue de Benicarló, realitza estudis d’orgue sota la tutela del Catedràtic D. Carlos Paterson en el Conservatori Superior de Música València.

 

El repertori que interpretarà l’organista a l’església de Sant Bartomeu el diumenge de vesprada serà el següent:

 

A LA MANERA ESPAÑOLA

Batalla de 5o tono Anónimo S.XVIII (Fr.A.Martín y Coll)

Tiento grande de 4o tono S. Aguilera de Heredia (1561-1627)

AL AIRE ITALIANO:

Toccata II (libro II) G. Frescobaldi (1583-1643)

4 verse in re minore D. Zipoli (1688-1726)

SIGANSE DOS TIENTOS A LA MANERA DE ESPAÑA

Tiento de 6o tono, Batalla de Morales (XXIII)

F. Correa de Araujo (1584-1654) Tiento de mano derecha de 1o tono P. Bruna (1611-1679)

LA ALEMANIA ANTERIOR A BACH

Preabulum ex d WV 33 H. Scheidemann (1595-1633)

Passacaglia ex d J. C. F. Fischer (1656-1746)

ENTRE ESPAÑA Y PORTUGAL:

Primer tiento de 1o tono A. de Sola (1634-1696)

Batalla de 6o tono P. de Arauxo (1662-1705)

Leave a reply