MABO, LA IL·LUSIÓ D’UN POBLE FET CARRERA

MABO, LA IL·LUSIÓ D'UN POBLE FET CARRERA

La MABO Bestile, albergarà un Campionat d’Espanya FEDME, individual i per seleccions autonòmiques amb un nivell altíssim.

Este pròxim 9 i 10 de juny, el nostre municipi obri les portes a tot el país. Un miler de participants i els seus acompanyants es concentraran en la Plaça de La Font, disposats a recórrer els paratges per on discorren cada un dels 5 recorreguts amb què compta l’esdeveniment.
La prova reina, la MABO Bestile 42k, albergarà el Campionat d’Espanya de Carreres per muntanya FEDME, en la seua modalitat individual i per seleccions autonòmiques. 15 seran les seleccions autonòmiques que competiran en la MABO, que també albergarà la tercera prova de la Copa d’Espanya de Carreres per Muntanya per a Cegos, amb un total de 9 “barres” en una carrera capdavantera en este cas per l’Obra Social “la Caixa”.
Amb els seus 42 km i 2550+, la MABO està considerada com una de les maratons de referència en el panorama nacional. La celebració d’este campionat, cita referent del trail nacional, suposa un premi a l’esforç d’estos 12 anys per part del Club Muntanyer la Pedrera que vol albergar el mateix, aportant aire fresc a esta competició.

Una gran llista de favorits amb 15 seleccions autonòmiques

És difícil preveure qui s’emportarà el títol individual, ja que un gran elenc de corredors prendrà l’eixida a Borriol. El nivell dels favorits, digne d’un Campionat Nacional, fa presagiar una gran carrera, en la que la seua duresa natural es veurà enfortida per les condicions meteorològiques que es preveuen.
Entre els inscrits destaquen Dani García, Iván Ortiz, Artiz Egea, Hassan Aitchaou, Jessed Hernández, Miguel Caballero, David López Castán, Pablo Villalobos o el castellonenc Cristóbal Adell en hòmens, i la madrilenya Paula Cabrerizo, Laia Cañes, Mercedes Pila, Eva Bernat o Sandra Sevillano, entre altres. Com sempre, el mur de Raca, estarà preparat per a dictar sentència.
En la classificació per equips, caldrà estar molt atents a les 15 seleccions registrades ja que han presentat esquadres amb molta qualitat. Estarem atents a com es desenrotlla la prova, i sobretot al combinat valencià, que presenta noms amb molta experiència i grans coneixedors de la prova. Només Catalunya, La Rioja, Ceuta i Melilla es perdran esta cita.

La novetat: Cerimònia i presentació de seleccions

El Club Muntanyer La Pedrera ha preparat una cerimònia de presentació per a la vesprada de dissabte. Pocs minuts abans de les 18:00 h, es donarà el tret d’eixida, amb els balls regionals del municipi, per a donar pas a la presentació de totes i cada una de les seleccions, davall una posada en escena digna d’esta competició. És l’homenatge que l’organització vol oferir a totes i cada una de les federacions que s’han desplaçat fins a Borriol, per a competir pel títol nacional.
Fort dispositiu de seguretat per a intentar salvaguardar la integritat dels participants. Un operatiu, que doblega efectius d’anys anteriors, i reforça els avituallaments per a fer front a les altes temperatures que es preveuen. En ell, participaran sanitaris, bombers, Guàrdia Civil, Policia Local, Protecció Civil i els més de 180 voluntaris de l’organització. Junt amb les ambulàncies UCI, la infermeria mòbil, punt d’emergència de Raca i els vehicles d’intervenció ràpida, l’organització comptarà amb un total de 10 desfibril·ladors repartits pel recorregut, així com formació als voluntaris en emergències per colp de calor.
Per primera vegada, l’organització ha establit material obligatori, sent el recipient per a líquid i la gorra o semblant de compliment obligatori durant tot el recorregut. En alguns d’estos avituallaments, s’obligarà a reomplir el recipient amb líquid.

Un cap de setmana ple d’activitats

La festa de la MABO no es limitarà a la jornada de diumenge, ja que dissabte a les 17:00 h s’inaugurarà l’ExpoMABO, amb diferents stands vinguts de tota la província. Durant la vesprada de diumenge, dins dels actes de l’ExpoMABO tindrà lloc la PetitMABO, amb més de 150 xiquets, visites guiades, exposició fotogràfica i diferents xarrades i taules redones, així com la presentació oficial de la prova.
A les 18:00 h, tindrà lloc la presentació oficial de seleccions, en un espectacle que el club local està preparant amb molta il·lusió.

Total suport institucional

La prova, a més de comptar amb Bestile com a patrocinador principal, compta amb el suport i el patrocini de la Diputació de Castelló, així com amb l’Ajuntament de Borriol, Ajuntament de La Pobla Tornesa, la Generalitat Valenciana, i l’Obra Social “la Caixa”. Amb tot açò, La Pedrera pretén convertir este cap de setmana a la població de Borriol i la província de Castelló en un escenari esportiu de somni.

Leave a reply