MILLORA DEL CARRIL BICI DE LES “COSTES DE LA POBLA”

MILLORA DEL CARRIL BICI DE LES "COSTES DE LA POBLA"

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha visitat junta a l’alcalde les obres ja acabades de millora del traçat del carril bici CR-10 en el tram de les “Costes de La Pobla”.
La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha executat un nou traçat d’uns 450 m de longitud, que presentava grans desnivells que dificultaven la pràctica de la bicicleta, per la qual cosa s’han minimitzat al màxim els pendents al recréixer les cotes en el pas dels dos barrancs. Esta actuació, que ha comptat amb un pressupost de 280.000 € s’emmarca dins de les polítiques de millora de la mobilitat sostenible dirigides al foment de l’ús de la bicicleta i a l’augment de la seguretat viària i gaudi dels usuaris més vulnerables, com són els ciclistes i vianants.
Segons ha destacat el director general, “amb esta actuació es beneficien tant els ciclistes que facen este recorregut, com els vianants que disposaran d’una zona de passeig per un entorn de bosc mediterrani situat entre les poblacions de Borriol i la Pobla Tornesa”.

163 Km de carril bici

La província de Castelló té en total 163 quilòmetres de carril per a bicicleta i vies verdes, dels que, en la zona centre de la província, la Conselleria manté 88 quilòmetres entre carrils bici i la via verda de Benicàssim-Orpesa que afavorixen la mobilitat de ciclistes i vianants en l’àrea metropolitana de Castelló.
La ruta amb major longitud és la CR-10 que enllaça la Vilavella Nord fins a accés a l’aeroport de Castelló, amb una longitud de 45 quilòmetres i discorre pels termes municipals de Nules, Betxí, Onda, Vila-real, Almassora, Castelló de la Plana, Borriol, la Pobla Tornesa, Cabanes i Benlloch. Esta ruta té connexió amb la CR-16 de Castelló a l’Alcora i la CR-151 de Castelló a Borriol. La CR-10 comunica tres poblacions de la província de Castelló per les que discorre, la primera és Betxí en la comarca de la Plana Baixa, Borriol en la comarca de la Plana Alta i la Pobla Tornesa ubicada també en la mateixa comarca de la Plana Alta.

Leave a reply