PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL LA CASCA DELS REIS

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL LA CASCA DELS REIS

Este divendres 15 de desembre a les 19:30 h es projectarà al Saló d’Actes de l’Ajuntament el documental de Sergi i Josep Pitarch “La casca dels Reis”.

La casca és un dolç valencià fet a base d’ametla mòlta i sucre típic del dia de Reis. La tradició diu que és el pastís que els padrins, o els mateixos Reis d’Orient, regalen als més menuts de la família, sempre amb una caixa contenidora especial que es passava de pares a fills plena, a més, de llepolies. La tradició va ser extremadament popular durant generacions fins als anys 1970, quan per influència de la publicitat, la festa de la casca va ser poc a poc substituïda pel Tortell de Reis. Actualment hi ha un moviment social per recuperar aquest dolç valencià i posar-lo en valor, no només des del punt de vista gastronòmic sinó també com a tradició social i familiar, adaptant-la als nous temps.

‘La casca de reis’ és un projecte documental d’Ambra Projectes Culturals i la Regidoria de Polítiques Econòmiques i d’Innovació de l’Ajuntament de Gandia dirigit i realitzat per Sergi i Josep Pitarch Garrido. També hi participaran Josep Piera, Fina Gomar, Vicent Torrent, Joan Iborra, Jordi Reig i Toni Rodríguez.

Leave a reply