I FIRA GASTRONÒMICA / III MOSTRA DE L’OLIVA TRENCADA I LA GARROFA

I FIRA GASTRONÒMICA / III MOSTRA DE L'OLIVA TRENCADA I LA GARROFA

La I Fira Gastronòmica de Km 0 de Borriol té com a finalitat promocionar l’oferta turística i gastronòmica de la provincia de Castelló, donant un especial protagonisme als productes de proximitat. Aquests productes són els trets diferenciadors del nostre territori, formant part del nostre entorn i del nostre patrimoni gastronòmic. En aquest sentit, Borriol presenta una localització estratègica, ja que es troba ben comunicat, molt pròxim a la costa i a la capital. A més a més, presenta un amplíssim entorn natural, emplaçat entre serres i creuat per la fèrtil vall del riu Borriol (on es troben les terres de conreu), que ofereix una gran quantitat i diversitat de productes Km 0.

El tret diferenciador i innovador de la proposta gastronòmica de Borriol és la relació que s’estableix entre la gastronomia tradicional, l’entorn natural i la història d’aquest territori. La mediterraneïtat dels dos productes principals, l’oliva i la garrofa, marca totes les accions i les experiències sensorials que s’ofereixen, implicant els cinc sentits: les olors dels fruits i dels processos agrícoles, els tasts i els sabors de la terra, les textures i l’atractiu paisatgístic visual, que ens conviden a despertar la passió del paladar i l’embriac de l’olfacte.

La Fira Gastronòmica Km 0 de Borriol és una aposta per la gastronomia de la zona pensada per a potenciar el consum dels productes de proximitat i el turisme gastronòmic a nivell provincial i local. Es portaran a terme activitats encaminades a la promoció de la marca de Castelló Ruta de Sabor, així com la gastronomia autòctona de Borriol.

Durant tot el cap de setmana s’habilitarà una carpa firal a dues aigües. S’instal·laran uns 14 estands en els quals s’oferiran productes de proximitat caracteritzats per la qualitat, la sostenibilitat i la singularitat, així com serveis de turisme gastronòmic.

Dins de la fira s’organitzarà la III Mostra de l’Oliva Trencada i la Garrofa, que va per la seua tercera edició i en la qual, a través de diverses activitats es posaran en valor els productes gastronòmics més típics del municipi: l’oliva de varietat borriolenca i la garrofa mediterrània. Els assistents podran degustar gratuïtament olives trencades i coca “fullada” amb xocolata de garrofa. A més a més, els hostalers i forns tradicionals oferiran especialitats de cuina tradicional o d’autor creades per a l’esdeveniment, elaborades sempre amb les matèries primeres i l’esperit de la cuina de proximitat.

Aprofitant l’ocasió organitzem dos concursos: El Concurs Internacional d’Olives Trencades de Borriol i el Concurs de Gastronomia Creativa amb Garrofa de Borriol.

Amb el Concurs Internacional d’Olives Trencades de Borriol volem promocionar la tradició de les olives trencades de Borriol, patrimoni immaterial gastronòmic del nostre poble, producte agrari autòcton que definix l’economia borriolenca des de temps immemorials. Aquest concurs premiarà a la millor mostra gastronòmica de preparació d’aquest producte tradicional.

Pel que fa al Concurs de Gastronomia Creativa amb Garrofa de Borriol l’objectiu és promocionar l’ús gastronòmic de la garrofa, producte agrari autòcton que definix també l’economia borriolenca. Aquest concurs premiarà la millor mostra gastronòmica de preparació culinària amb la garrofa com a ingredient bàsic.

Baixa’t tota la informació:

 

Leave a reply