BORRIOL VIURÀ DOS GRANS CAMPIONATS D’ORIENTACIÓ

BORRIOL VIURÀ DOS GRANS CAMPIONATS D'ORIENTACIÓ

El nostre poble serà la seu de la primera prova de la Lliga Espanyola de Rogaine i del Campionat Autonòmic de Sprint d’Orientació.

Lliga Espanyola de Rogaine

El Rogaine del dissabte 12 de febrer, consistix en una carrera d’orientació a peu, i implica una navegació a llarga distància i la planificació de rutes per a intentar, en grups de 2 a 5 persones, obtindre la màxima puntuació després de trobar el major nombre de controls possibles, en el de temps establit.

Cada equip ha de competir en plena autonomia d’alimentació, aigua i roba adequada a la duració de la prova, hi haurà modalitats de 3 hores i de 6 hores i els membres de l’equip han de romandre sempre junts.

La competició es desenvoluparà en una superfície de terreny àmplia, on estaran col·locades diferents balises, que poden ser buscades en l’ordre que es preferisca.

En començar la prova s’entregarà a cada participant un mapa amb la situació de cada control i la seua puntuació, de manera que l’equip haurà d’elaborar la seua estratègia en funció de les seues capacitats físiques i tècniques.

És molt important arribar a la meta abans de l’hora marcada per a evitar penalitzacions, ja que el retard, des del primer minut, implica perdre part de la puntuació obtinguda.

Els controls o balises se situen en elements bastant visibles, prevalent més l’elecció de ruta que l’orientació fina.

I evidentment està prohibida la utilització de GPS i qualsevol altra ajuda a la navegació diferent del mapa i la brúixola.

La prova està inclosa en el Calendari Oficial de la Lliga Espanyola de Marató-Rogaine 2022, però es tracta d’una prova apta per a tots els públics, des d’atletes d’elit a persones amants de la naturalesa que gaudixen dels passejos per la muntanya.

Cada equip marca el seu propi ritme, distància, descansos, estratègies… La participació es realitza en equips femenins, masculins, o mixtos, de dos a cinc persones, per la qual cosa és una bona oportunitat per a gaudir-la amb amics o en família.

Tant si és en la modalitat de 6 hores com en la iniciació de 3 hores, si corres o simplement passeges, segur que trobes un repte que s’ajusta a la teua capacitat.

De fet, hi haurà les categories oficials de la lliga espanyola de Rogaine, així com una categoria oberta (també de 6 hores); una categoria familiar i una categoria individual, podent aquestes últimes tindre un recorregut més reduït, en temps i en mapa.

Per a aquesta prova s’ha elaborat un mapa que és completament nou, amb escala 1.15.000, i equidistància 10 metres.

S’ha creat a partir de LIDAR, fotografies aèries antigues i modernes, i la base cartogràfica de la Institut Cartogràfic Valencià.

Campionat Autonòmic de Sprint d’Orientació

D’altra banda, el Diumenge 13 es disputarà el Campionat Autonòmic de Sprint d’Orientació Castell de Borriol.

Es tracta d’una prova molt ràpida pel barri antic del poble i pels seus voltants.

Per a aquesta prova també s’ha creat un mapa amb molt de detall, que permetrà descobrir llocs molt amagats de Borriol i gaudir amb l’orientació.

En breu s’obriran els terminis d’inscripció.

Més informació clicant ací.

Leave a reply