L’AJUNTAMENT DE BORRIOL DEMANA A LA CONSELLERIA UN CARRIL BICI I UN PAS PEATONAL QUE CONNECTE EL NUCLI URBÀ AMB LA COMA

L’AJUNTAMENT DE BORRIOL DEMANA A LA CONSELLERIA UN CARRIL BICI I UN PAS PEATONAL QUE CONNECTE EL NUCLI URBÀ AMB LA COMA

L’equip de govern de l’Ajuntament de Borriol ha traslladat aquesta setmana a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la necessitat urgent de connexió del nucli poblacional de la Coma i el centre urbà de Borriol, que es troben a tan sols un quilòmetre de separació però compten l’autovia amb CV-10 entremig.

La Coma, que compta actualment amb més de 300 habitants, es troba incomunicada a nivell peatonal o en bicicleta, i tampoc es disposa de cap línia regular d’autobús que cobrisca aquesta ruta, quedant com a única opció la carretera, que és totalment insegura i inviable per transitar a peu, ja que no compta amb arcén, ni amb il·luminació ni amb les condicions de seguretat mínimes per al trànsit peatonal i amb bicicleta.

Des de la construcció de l’autovia CV-10, l’any 1996, el camí històric de la Coma, que connectava els dos nuclis de població i permetia el trànsit a peu i amb la resta de vehicles, va ser tallat sense més, i sense haver plantejat cap opció als habitants dels dos nuclis a poder-se comunicar com ho havien estat fent des de segles arrere a peu i amb bicicleta.

Per aquest motiu, l’alcalde de Borriol, Hèctor Ramos, fruit dels greuges ocasionats per la Generalitat Valenciana d’aquell moment, que va deixar incomunicats els dos nuclis de poblament, demana a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat “que es restablisca aquest eix de comunicació i es construïsca un carril bici i un accés que permeta el trànsit peatonal des del nucli urbà de Borriol fins al nucli poblacional de la Coma”.

En aquest sentit, Ramos proposa que siga atesa la petició de la comunitat de propietaris de la urbanització, que plantegen com a alternativa l’antic camí de la Coma fins al camí de la depuradora amb les adaptacions que siguen necessàries, o bé per la carretera que uneix l’eixida de la CV-10 amb l’entrada a la urbanització, ampliant l’arcén, per acollir un carril bici o una vorera elevada i segura.

Leave a reply