RAFAEL LLORET FILL ADOPTIU DE LA VILA DE BORRIOL

RAFAEL LLORET FILL ADOPTIU DE LA VILA DE BORRIOL

En el passat Ple celebrat el 25 de juliol es va nomenar a Rafael Lloret Teruel com a fill adoptiu de la Vila de Borriol. L’acte es realitzarà el dilluns 19 d’agost amb motiu de la festivitat de Sant Bartomeu al Saló d’Actes de l’Ajuntament a les 13:00 h.

Rafael Lloret Teruel és una figura reconeguda en la cultura de la província de Castelló per la seua faceta com a director teatral i escènic, dramaturg i novel·lista. La trajectòria vital i professional de Lloret ha estat molt lligada al nostre municipi des de fa cinquanta anys quan, en aprovar les oposicions a mestre, va ser destinat al CEIP L’Hereu, escola on va exercir durant 39 anys fins a la seua jubilació i de la qual va ostentar el càrrec de director. L’any 1975 Lloret i altres borriolencs funden l’associació Nueva Jerusalén. L’objectiu de l’entitat va ser representar cada any el Dijous Sant el drama sacre de La Passió de Jesucrist. Lloret és el soci fundador número 1 d’este col·lectiu, ha sigut sempre el director escènic d’esta representació teatral que actualment ha estat declarada Bé d’Interés Turístic Provincial i ha actuat en el paper principal, representant al personatge de Jesucrist, durant trenta-tres anys. La seua aportació professional i la seua dedicació a este espectacle és de gran valor per a la vida cultural borriolenca, una obra de teatre on s’implica cada any una bona part del veïnat del municipi que aporta més de dos-cents actors i actrius, que rep centenars de visitants que omplin diversos escenaris ubicats en l’àrea urbana de Borriol i que se seguix representant cada any només aturada per les inclemències del temps.

Leave a reply