EL REPTE DEL RECICLATGE

EL REPTE DEL RECICLATGE

Els ciutadans de Borriol participaran en
 

“El Repte del Reciclatge”, de la mà d’Ecoembes
 

El Repte del Reciclatge” arribarà divendres que ve, 28 de juny, al municipi de Borriol, on els ciutadans podran participar en diferents activitats lúdiques i educatives per conèixer de primera mà la necessitat de reciclar de forma correcta i els seus beneficis per al medi ambient.Aquesta iniciativa es planteja com una competició entre 11 localitats de la Plana Alta i Plana Baixa, integrats en el Consorci C2 de la Província de Castelló, per augmentar la seua aportació de residus als contenidors groc i blau. La taxa de reciclatge haurà d’augmentar, almenys, un 15% durant els mesos de juliol i agost, comparats amb el mateix període de 2018. Si Borriol guanyara aquest repte, el premi de 6.000 euros, es destinarà a la Associació Món Obert.

El dia 28 de Juny, de 17.00 a 21.00 hores, el municipi de Borriol rebrà una visita molt especial: el Comando del Reciclatge. Es tracta d’una acció de conscienciació i informació ciutadana per oferir una nova vida als envasos que es depositen en els contenidors groc (lates, briks i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartró i paper).

Amb aquesta campanya, a Borriol es desenvoluparan diferents accions informatives i d’entreteniment dirigides a ciutadans de totes les edats: jocs i activitats educatives. Comandos informatius recorreran els principals carrers del municipi i llocs de concentració de veïns, organitzant gymcanes, jocs per a xiquets i majors, rutes amb cercles de colors, etc. amb l’objectiu de desmitificar els bulos entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta.

Una carpa identificativa de la campanya El Repte del Reciclatge, s’instal·larà a les 17.00 hores en la Piscina Municipal, una zona concorreguda on es duran a terme diferents activitats per interactuar amb la població amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. El Comando del Reciclatge també s’acostarà a les zones comercials confrontants, així com a visitar a grups de joves.

Durant aquesta mateixa vesprada està previst que s’impartisquen diverses xarrades informatives: a les 18.00 hores al local de l’Associació de Mestresses de casa, a la qual assistiran membres d’aquesta associació, de l’ONG que es beneficiaria del Repte del Reciclatge, Món Obert i col·lectius immigrants. Així mateix, a les 19.00 hores està programada una altra xarrada en la Llar del Jubilat. Aquestes xarrades serviran per explicar en què consisteix el reciclatge i perquè és tan important per protegir el medi ambient.

La campanya, desenvolupada per La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya, en col·laboració amb el Consorci C2 de la província de Castelló, es va iniciar a l’Alcora el dia 29 de maig i finalitzarà el 5 de juliol de 2019 a Sant Joan de Moró. Donarà cobertura a 11 localitats de la província de Castelló, que formen part de l’àrea de gestió del Consorci C2 Província de Castelló. Durant aquest període recorrerà les localitats de l’Alcora; Borriana; Almassora; Castelló; Betxí; Benicàssim; Vila-real; Borriol; Atzeneta del Maestrat; La Vall d´Alba i Sant Joan de Moró. En alguns d’aquests municipis i ciutats, el “Repte del Reciclatge” romandrà diversos dies.

Sobre Ecoembes

Ecoembes (www.ecoembes.com) és l’organització mediambiental sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llandes i els briks (contenidor groc), i els envasos de cartró i paper (contenidor blau) en tota Espanya.

En 2018 es van reciclar 1.453.123 tones d’envasos, un 12% més que en 2017. Aquesta xifra, que va ajudar a evitar l’emissió de 1,6 milions de tones de CO2 a l’atmosfera o l’estalvi de 20,3 milions de m3 d’aigua, es tradueix en una taxa de reciclatge d’envasos del 78,8% (enfront del 65% exigit per l’Unió Europea per a 2025) el que signifique que, un any més, els envasos domèstics gestionats per Ecoembes són els residus que més tiren del reciclatge al nostre país, encara que tenen un pes del 8% sobre el total de residus urbans que es generen.

Leave a reply