PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL “EXPERIMENTO STUKA”

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL "EXPERIMENTO STUKA"

El pròxim divendres 1 de febrer a les 19:30 h es projectarà al Saló d’Actes de l’Ajuntament el documental de Pepe Andreu i Rafa Molés «Experimento Stuka». La projecció organitzada pel Grup de Recerca en Patrimoni Immaterial i l’Agenda Cultural versa sobre la hipòtesi que assenyala com a experiments nazis el bombardejos que llançaria la Legió Còndor l’any 1938, en plena Guerra Civil, en diversos pobles del nord de la província de Castelló.

En plena Guerra Civil els habitants de quatre pobles xicotets de Castelló veuen aparéixer tres avions en l’horitzó. Alguns xiquets ixen a saludar, els adults els miren amb innocència i curiositat. Però els avions maniobren, cauen en picat i bombardegen cases i esglésies. Maten a 38 veïns. Mai van entendre qui va ser el responsable, fins ara…

Leave a reply