LA MABO BESTILE OBRI INSCRIPIONS

LA MABO BESTILE OBRI INSCRIPIONS

El Club Muntanyer la Pedrera dóna el tret d’eixida a una nova edició de la MABO, prova consolidada ja com un referent nacional de les carreres per muntanya. Avui dimarts 11 de desembre, a les19 hores s’obriran les inscripcions per a la prova en totes les seues modalitats, les quals es tancaran el 15 de febrer, o a l’esgotar les places disponibles.

Fa unes setmanes, el club borriolenc anunciava una edició inèdita per al 2019, a causa del canvi en el recorregut de la seua prova reina. Així doncs, i de manera exclusiva per al 2019, la prova reina constarà de 28 km i 1.850 metres de desnivell positiu, recorrent paratges mai explorats per la prova, però també conservant alguns de les seues icones, com la “pujada al Castell”.

Un any més, Borriol acollirà una prova oficial del calendari nacional, sent seu del Campionat d’Espanya de Clubs, i la primera prova de la Copa d’Espanya FEDME. Paral·lelament, i per tercer any consecutiu, s’acollirà la primera prova de la Copa d’Espanya de carreres per muntanya per a cegos.

Modalitats

Per a esta edició, l’organització ha previst 4 modalitats: La 14k, la 20k, que són proves exclusives per a participants cadets, júnior i cegos.

La prova reina, la 28K, estarà dividida en dos modalitats, per a federats i per a no federats, amb 400 places disponibles en cada modalitat.

Així doncs, s’esperen el pas de 1.000 corredors i més de 5.000 assistents al nostre municipi.

Jornades de sensibilització

Durant els pròxims estos dies, es duen a terme amb la col·laboració especial de l’Obra Social La Caixa i dins del projecte Mabo Bestile Gran Premi Escenari Esportiu, les jornades de difusió i sensibilització de l’esport adaptat en les carreres de muntanya i mes concretament dels corredors cegos en este tipus de proves.

Durant estes jornades, que es duran a terme en els col·legis públics: CEIP Isabel Ferrer de Castelló, CEIP la Mare de Déu del Bon Succés de Cabanes i CEIP L’Albea de la Vall d’Alba, es mostrarà un documental gravat en l’edició de la Mabo Bestile 2018 sobre la participació de corredors cegos en la prova de 21k i es realitzaran xarrades teòriques sobre les discapacitats visuals. Posteriorment i d’una manera pràctica en el pati del col·legi, es realitzaran jocs adaptats a l’esport de la ceguera. Per això, els alumnes disposaran de material adaptat sonor i antifaços per a reduir el camp de visió.

Les jornades estaran impartides per Marcos Bajo Lea, responsable del grup de muntanya amics ONZE Catalunya (GMAO) i cofundador de l’Associació Muévete por los que no pueden, que treballa en el camp de la discapacitat, la sanitat i la investigació, amb l’objectiu de visibilitzar i conscienciar la població la realitat de les malalties rares.

El Club Muntanyer la Pedrera, ja va organitzar una primera edició d’estes jornades, les quals es van impartir en el CEIP l’Hereu.

La MABO Bestile- Gran Premi csEscenari Esportiu, comptarà un any més amb el patrocini de Bestile Ceràmiques i la Diputació de Castelló, així com la col·laboració de la Generalitat Valenciana, i els ajuntaments de Borriol, La Pobla Tornesa i Sant Joan de Moró.

Leave a reply