REUNIÓ DE LES POLICIES LOCALS DE L’ÀREA METROPOLITANA DE CASTELLÓ

REUNIÓ DE LES POLICIES LOCALS DE L'ÀREA METROPOLITANA DE CASTELLÓ

La Policia Local de l’Àrea Metropolitana de Castelló, formada pels Cossos Policials d’Orpesa, Almassora, Borriol, Benicàssim, Borriana, Castelló i Vila-real, es van la setmana passada en l’Ajuntament d’Orpesa, per a tractar assumptes de coordinació de l’àrea i establir mecanismes de coordinació conjunts.

L’alcalde d’Orpesa del Mar, Rafael Albert, va donar la benvinguda als caps de les set policies locals de l’àrea i va animar als responsables policials a seguir amb esta iniciativa que el que pretén és compartir recursos i coordinar esforços per part de les set policies locals amb l’únic objectiu que els nostres veïns i veïnes estiguen més segurs.

La reunió tècnica va determinar la realització de dos campanyes conjuntes de les policies locals en els set municipis. La primera, denominada “Establiments segurs”, donarà inici el 10 desembre i durarà fins al 21 del mateix mes i tractarà de la visita informativa als comerços i establiments dels municipis per a entregar fullet amb consells de seguretat com: protecció dels accessos de l’establiment, vigilància de la recaptació, protecció de l’interior, desconfiança davant de serveis tècnics no contractats, consells davant de possibles atracaments i actituds que infonguen sospita. Junt amb l’entrega dels fullets, els agents de la Policia Local donaran informació als empresaris i comerciants sobre els dubtes que els sorgisquen.

La segona campanya serà sobre “Alcohol i drogues en la conducció” i que, en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit, es realitzarà la setmana del 10 al 16 de desembre. L’elecció d’esta campanya respon a la constatació que l’augment dels controls preventius afavorix el canvi de comportament en la ciutadania i reduïx el percentatge de positius en els controls. No obstant això, el consum d’alcohol i drogues continua sent el segon factor de risc al volant, per darrere tan sols de la velocitat de conducció. Sota esta premissa, les set policies locals intensificaran els controls en les respectives xarxes viàries, particularment en els punts de major sinistralitat, en els horaris determinats per cada policia.

En la reunió també es van tractar diversos projectes de futur com iniciar els tràmits perquè l’Àrea Metropolitana es constituïsca en un Consell Supramunicipal d’acord amb la Llei de Coordinació de Policies locals de la Comunitat Valenciana, la posada en funcionament d’una APP per a enviar avisos als ciutadans i demanar informació dels mateixos, així com xarrades professionals amb el cap provincial de Trànsit i la fiscal de delictes contra la seguretat viària.

Leave a reply