TRACTAMENT DELS OMS DE SANT VICENT

TRACTAMENT DELS OMS DE SANT VICENT

Esta setmana s’ha realitzat amb èxit un tractament fitosanitari innovador en els dos exemplars d’om comú (Ulmus minor), existents en l’ermita de Sant Vicent. Este tipus d’arbre, molt comú temps enrere, es troba actualment en greu perill a causa de les malalties i plagues que l’amenacen. Concretament, els oms de Sant Vicent estan greument afectats per Galeruca (Xanthogalerucella luteola MÜLL), un coleòpter defoliador monòfag. El tractament en qüestió, anomenat endoteràpia, es basa en la injecció de fitosanitaris en el tronc que es distribuïxen pel sistema vascular de la planta. Amb este sistema s’evita la dispersió de productes químics en l’ambient, sent innocu per a persones i respectuós amb el medi ambient, complint els requisits establerts pel Real Decret 1.311/2012, de 14 de setembre, d’ús sostenible de productes fitosanitaris. El tractament també s’emprarà en les palmàcies susceptibles de sofrir atacs de morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus).

Leave a reply