SENSE RESTRICCIONS PER FRANGES HORÀRIES

SENSE RESTRICCIONS PER FRANGES HORÀRIES

El BOE d’avui arreplega una orde ministerial que relaxa algunes de les mesures de confinament per a municipis i ens inferiors al municipi de fins a 10.000 habitants i densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat què estiguen en fase 0 i 1. La més important és que en eixos llocs s’eliminen les franges per a passejar i fer esport, que es permetran a qualsevol hora.

A més, no se’ls aplicarà el límit d’un adult acompanyant a un màxim de tres menors de 14 anys, així que podran eixir a passejar juntes totes les persones que convisquen en el mateix domicili.

Els passejos es podran realitzar, a més, per tot el municipi o, si no n’hi ha, a cinc quilòmetres, sempre que si es passa per pobles adjacents estiguen dins del mateix territori de desescalada i entren dins de les condicions d’esta orde: fins a 10.000 habitants i densitat de població menor a 100 habitants per km quadrat.

En tot cas, tots els que estiguen dins d’una zona de fase 1 podran circular de forma lliure dins del seu territori de desescalada, ja siga esta la província, l’illa o l’àrea sanitària.

Les terrasses de bars i restaurants podran obrir al 50% en estos municipis, estiguen o no en fase 1. També els bars i restaurants, que ja poden servir en l’interior del local com si estigueren en fase 2, fins al 40 % de l’aforament permés. Això sí, seguixen sense poder obrir les discoteques i els locals d’oci nocturn.

Les normes d’higiene i distància són les mateixes per a l’interior de bars i restaurants i per a les terrasses: dos metres entre taules, neteja d’elements entre un client i el següent, també cadires i taules, mantells d’un sol ús o netejades en calent, res de cartes ni menús en paper, la vaixella guardada en recintes tancats i sense productes d’autoservici com a tovalloners.

Baixa’t la publicació del BOE.

Leave a reply